Candelaria is een gemeente in het noordoosten van Tenerife. Deze gemeente telt circa 14.000 inwoners en ligt op circa 15 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

Candelaria staat in geheel Spanje bekend om zijn basiliek. De Koninklijke Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria (Basílica y Real Santuario de Nuestra Señora de la Candelaria) is te vinden in het centrum van Candelaria. Deze basiliek staat bekend als bedevaartsoord, vanwege de aanwezigheid van de Zwarte Maagd Maria. Elk jaar op 14 en 15 augustus trekken honderden pelgrims naar de basiliek om de Zwarte Maagd Maria te eren. De basiliek is het gehele jaar door vrij toegankelijk voor toeristen. Je vindt naast de basiliek ook nog 9 grote indrukwekkende bronzen beelden van de Guanchen. Dit waren hoofdmannen die als eerst op het eiland Tenerife leefde.

Candelaria staat ook bekend om zijn mooie kade. Aan deze kade slaan de golven stuk op de rotsen. Er ontstaan hierdoor meters hoge opspattingen van het water. In Candelaria kun je verder terecht in één van de vele (souvenir)winkeltjes, bars of restaurants. Je kunt Candelaria makkelijk per auto bereiken, omdat deze gemeente aan de grote weg ligt. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Candelaria. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Candelaria.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Candelaria.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Candelaria.

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.