El Teide (Pico del Teide) is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife. De vulkaan is 3.718 meter hoog en is met zijn 7.000 meter boven de zeebodem de hoogste berg van Spanje (incl. de Balearen en de Canarische Eilanden).

El Teide wordt ook wel een slapende vulkaan genoemd, omdat hij hoogstwaarschijnlijk in de toekomst tot uitbarsting zal komen. De laatste uitbarsting stamt uit 1909. El Teide ligt in het Nationaal Park Del Teide. Dit is tevens het grootste nationale park van de Canarische Eilanden.

El Teide is de grootste bezienswaardigheid van Tenerife. Dit komt vanwege de indrukwekkende vergezichten, asbedden en rotsformaties.
Veel toeristen kiezen ervoor om per toeristenbus of huurauto El Teide te bezoeken, maar door de goede staat van de weg is El Teide ook bereikbaar voor de ervaren fietser. Op 2.000 meter hoogte vind je diverse uitkijkpunten, een bezoekerscentrum, eet- en drinkmogelijkheden, een souvenirshop en een hotel. Wie meer wil zien kan doorrijden tot 2.300 meter hoogte. Hier bevindt zich een kabellift die je naar 3.555 meter hoogte kan brengen. Wil je daarna nog verder naar de top, dan heb je een vergunning nodig.

Adres van El Teide
Lugar las Cañadas del Teide
38300 La Orotava
Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van El Teide. Je kunt hier tevens een route berekenen naar El Teide.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Nationaal Park el Teide.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Nationaal Park el Teide.

Meer informatie
– Informatie en prijzen kabellift: www.telefericoteide.com
– Vergunning aanvragen voor bovenste gedeelte: www.reservasparquesnacionales.es

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife
Terug naar Reisinformatie Tenerife