Icod de los Vinos is een gemeente in het noordwesten van Tenerife. De gemeente telt circa 22.000 inwoners. Vanwege de aanwezigheid van de grootste en oudste drakenbloedboom (El Drago Milenario) ter wereld is het een van de meest bezochte plaatsen van het eiland.

De drakenbloedboom (El Drago Milenario) is bijna 16 meter hoog en heeft een doorsnede van 12 meter. Deze drakenbloedboom staat bekend als het symbool van Tenerife. Sinds 1993 is de boom niet meer te bereiken via de weg omdat er een parkje om de boom is aangelegd. Je zult dus je vervoersmiddel in het dorpje moeten parkeren om de boom van dichtbij te kunnen bewonderen. Je kunt de boom wel van grote afstand zien en fotograferen. Deze drakenbloedboom is vrijwel het meest gefotografeerde object van Tenerife.

Naast deze drakenbloedboom heeft Icod de los Vinos nog twee andere bezienswaardigheden. Dit zijn de vlindertuin waar je honderden vlindersoorten kunt ontdekken en een 15 kilometer lange vulkaantunnel die je onder begeleiding van een gids kunt bezoeken.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Icod de Los Vinos. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Icod de Los Vinos.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Icod de los Vinos.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Icod de los Vinos.

Handige websites
– Officiële website van de gemeente: www.icoddelosvinos.es
– Vlindertuin: www.mariposario.com
– Vulkaantunnel: www.cuevadelviento.net

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.