La Orotava is een gemeente in de Spaanse provincie Santa Cruz de Tenerife. Deze gemeente heeft circa 41.000 inwoners en ligt in het noorden van Tenerife.

La Orotava is een van de weinige stadjes op Tenerife waar nog duidelijk te zien is hoe men vroeger leefde. Het stadje is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. In La Orotava is een grote verscheidenheid aan herenhuizen, paleizen en kloosters te vinden. Vooral het huis met de authentieke houten balkons (La Casa de los Balcones) in het centrum van La Orotava trekt vele toeristen. Vergeet vooral niet de binnenplaats op te gaan, aangezien daar de mooiste balkons te zien zijn. Ook is hier een klein museum te vinden. La Orotava staat ook bekend om het grote zandschilderij dat jaarlijks voor het stadhuis wordt aangelegd door de bewoners. Dit ter ere van het feest van Corpus Christi.

Op het gebied van natuur heeft La Orotava ook veel te bieden. Omdat het stadje aan de voet van de Teide ligt is de grond erg vruchtbaar. Er zijn dan ook veel bananenplantages en wijngaarden te vinden in de zogenaamde “Vallei van La Orotava”. Hier zijn ook verschillende wandelmogelijkheden. Vanuit La Orotava heeft men ook enkele mooie vergezichten over de Atlantische Oceaan.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van La Orotava. Je kunt hier tevens een route berekenen naar La Orotava.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van La Orotava.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van La Orotava.

Handige websites
– Officiële website van de stad: www.villadelaorotava.org
– Officiële website van La Casa de los Balcones: www.casa-balcones.com

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.