Los Gigantes is een plaats aan de westkust van Tenerife. Los Gigantes is een van de toeristische plekjes van het eiland. Zo zijn er vele winkeltjes, bars en restaurants. Daarnaast is er een klein lavastrand en een haven. Los Gigantes is tot op de dag vandaag in ontwikkeling. Zo worden er nog jaarlijks hotels bijgebouwd tegen de rotsen.

Los Gigantes is in trek vanwege de gigantische rotsformaties. Vanuit het plaatsje Los Gigantes kijkt men uit op de Acantilados de Los Gigantes (Acantilados de Teno). Dit zijn kliffen die tot hoogtes van 800 meter reiken. Wil je de kliffen van dichtbij verkennen, dan kan dit met een van de vele dagtochten per boot. Je kunt dan tevens dolfijnen en walvissen spotten die voor de kust leven.

Los Gigantes is ook ideaal om te duiken. Het water rondom de kliffen is soms wel 30 meter diep. Er is een rijk onderwaterleven met veel verschillende vissoorten, algen en koraal. Er zijn ook mogelijkheden tot nacht- en wrakduiken.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Los Gigantes. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Los Gigantes.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Los Gigantes.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Los Gigantes.

Handige websites
– Onofficiële website met veel informatie: www.losgigantes.com

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.