Masca is een klein bergdorpje in het noordwesten van Tenerife. Masca telt slechts 100 inwoners en is maar via 1 weg bereikbaar. Over Masca doet een legende de ronde, die luidt dat er vroeger piraten woonde. Vanwege de gunstige ligging konden de piraten de schepen op zee wel zien maar andersom zagen de schepen het dorpje niet liggen. Dit zorgde er ook voor dat Masca het laatste dorp was dat door de Spanjaarden is veroverd.

Onderweg naar Masca over een smalle kronkelende weg kom je al diverse keren op adembenemende uitzichtpunten. Echter de mooiste plek is Masca zelf. Vanuit het dorpsplein van Masca kijkt men in een 600 meter diepe kloof. De imposante kliffen geven je het gevoel als mens maar heel klein te zijn. De bevolking van het dorpje is grotendeels op zichzelf aangewezen en leeft van het toerisme. Je ziet dan ook enkele kraampjes/winkeltjes met zelfgemaakte producten. Het vreemde en daarom ook mooie van Masca is het feit dat je vanuit het dorpje de baai van Masca niet ziet liggen.

Wil je graag de baai zien die onderaan de klif ligt, dan zal je stevig in je schoenen moeten staan. De baai is te bereiken via een niet ongevaarlijk pad dat je in circa 3 tot 4 uur naar beneden brengt. Het wordt aangeraden de klim met een ervaren gids af te leggen. Vanaf de laatste 100 meter kun je eindelijk de baai zien liggen. Eenmaal onderaan aangekomen kun je genieten van het mooie uitzicht en een duik nemen in het heldere water.

Adres van Masca
Calle del lomo de masca
Buenavista del Norte
Tenerife (Canarische Eilanden, Spanje)

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Masca. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Masca.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Masca.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Masca.

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife
Terug naar Reisinformatie Tenerife