Playa de las Américas is een stad in het zuiden van Tenerife. Deze stad is in de jaren ’60 gebouwd om als toeristische plek te fungeren. Vanwege de gunstige ligging heeft deze stad het gehele jaar zon.

Playa de las Américas is na de bouw snel uitgegroeid tot de meest bezochte plek door toeristen op het eiland. De stad bestaat uit een aaneenschakeling van hotels, appartementen, bars, discotheken, winkeltjes, boekingskantoren (excursies en tickets) en restaurants. Zo zijn er o.a. een aantal winkelcentra waar bekende merken hun winkels gevestigd hebben. Er is ook een groot theater en een minigolfbaan te vinden. De kustlijn van Playa de las Américas staat bekend om zijn brede aangelegde zandstranden, aangename watertemperatuur en een lange boulevard. Vooral in de zomerperiode zijn er regelmatig optochten en vuurwerkshows.

Voor wie meer wilt zien van het eiland kan vanuit Playa de las Américas per toeristenbus of taxi naar alle uithoeken van het eiland. Daarnaast kun je via de ferryhaven van het nabijgelegen Los Cristianos per ferry naar een van de andere Canarische Eilanden (voornamelijk La Gomera). Los Cristianos staat ook bekend om zijn wekelijkse zwarte markt op zondagochtend. Doordat Playa de Las Américas veel toeristen aantrekt zijn er veel straatverkopers en bedelaars te vinden. Deze komen veelal van het Afrikaanse vaste land.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Playa de las Américas. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Playa de las Américas.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Playa de las Américas.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Playa de las Américas.

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.