Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Tenerife. Deze stad heeft circa 225.000 inwoners en ligt in het noordoosten van Tenerife. Het overgrote deel van de inwoners spreekt enkel Spaans.

Voor toeristen is er veel te doen in deze stad. Toeristen die houden van winkelen kunnen terecht in een van de vele winkelstraatjes of een bezoek brengen aan het “Mercado de Nuestra Señora de Africa”. Dit is een gebouw waarin dagelijks een markt plaatsvindt. Ondergronds is ook nog een grote vismarkt te vinden. Vlakbij dit centrum is tevens een winkelcentrum met zeven verdiepingen te vinden. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor merkproducten in alle categorieën. Daarnaast zijn er voor de cultuurliefhebber verschillende bouwwerken, kerken, een indrukwekkende concerthal en het jaarlijkse carnaval. De kustlijn van Santa Cruz de Tenerife kent geen zandstranden. Wel zijn er meerdere natuur- en zoutwaterbaden aangelegd die men kan gebruiken. In de haven van Santa Cruz de Tenerife vertrekken de gehele dag ferries naar de verschillende Canarische Eilanden. Daarnaast leggen steeds vaker cruiseschepen in deze haven aan. Om de toeristen die aankomen in de haven goed op te vangen zijn er bij de haven verschillende bars, restaurants en winkeltjes te vinden.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Tenerife met daarop de locatie van Santa Cruz de Tenerife. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Santa Cruz de Tenerife.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Santa Cruz de Tenerife.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Santa Cruz de Tenerife.

Handige websites
– Officiële website: www.tenerife-santacruz.com

Terug naar Bezienswaardigheden Tenerife.
Terug naar Reisinformatie Tenerife.