Iedereen loopt er vroeg of laat tegenaan. Men is op zoek naar het tijdsverschil tussen Nederland en een ander land. Dit kan te maken hebben met vakantie, grote evenementen in het buitenland maar ook met een telefoongesprek dat u moet plegen. Door tijdens uw verblijf in het buitenland uw tijd gelijk te zetten met de lokale tijd voorkomt u situaties waar u liever niet in terecht komt. Zo worden bijvoorbeeld vertrek- en aankomsttijden op vliegtickets vrijwel altijd in lokale tijd vermeld. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen van een jetlag.

Van welke bestemming wilt u het tijdsverschil weten?

Door de gewenste bestemming te selecteren komt u direct op de tijdsverschil pagina van uw keuze. Op deze pagina vindt u de lokale tijd, datum, tijdzone(s) en het tijdsverschil met Nederland. Daarnaast vindt u hier eventuele uitzonderingen die kunnen optreden, zoals een afwijkende zomertijd.

Tijdzonekaart

Op onderstaande kaart kunt u gedetailleerd zien op welke manier de wereld is ingedeeld in tijdzones. De tijdzones op de kaart lopen van UTC -12 (o.a. Bakereiland) tot UTC +14 (o.a. Line-eilanden). U ziet op deze kaart enkel de standaardtijd. Eventuele zomertijden en/of uitzonderingen vindt u op de uitgebreide tijdsverschil pagina van uw bestemming.

Tijdzonekaart met alle tijdzones
Klik op de kaart voor een grotere weergave

Zomertijd

Circa 70 landen wereldwijd hanteren jaarlijks tijdens de zomermaanden een zomertijd. Het daglicht zou zo beter overeenkomen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. De duur en periode van zomertijd kan per land verschillen. Op onze zomertijd pagina kunt u precies zien welke landen een zomertijd hanteren en/of deze afwijkt van onze zomertijd.