Montevideo is de hoofdstad en grootste stad van Uruguay, gelegen in Zuid-Amerika. Montevideo telt ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Dit is ongeveer de helft van de gehele bevolking van Uruguay. Montevideo vormt de meest zuidelijke hoofdstad van Amerika. Montevideo is gelegen aan een baai met fraaie promenades en zandstranden. Aan de andere kant van de baai, op nog geen 213 km afstand, ligt de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het centrum van Montevideo kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan indrukwekkende gebouwen in verschillende bouwstijlen, welke in uitermate goede staat verkeren. Het levensniveau in Montevideo is erg hoog. Montevideo is de stad met het hoogste levensniveau van geheel Latijns-Amerika. Daarnaast behoort het tot de 30 veiligste steden van de wereld. Montevideo staat ook wereldwijd bekend als voetbalhoofdstad. In 1930 vond in deze stad het eerste WK voetbal plaats. Van de 16 clubs in de hoogste voetbaldivisie, komen er 14 uit de hoofdstad.

Wil je zelf een bezoek brengen aan Montevideo?
Vliegtickets Montevideo   Hotels Montevideo   Auto huren Montevideo

Reisinformatie Montevideo

Oppervlakte: 525,54 km²
Inwoneraantal: 1.379.560 inwoners (2015)
Afstand (Amsterdam – Montevideo): 11.331 km
Vliegtijd: circa 17 uur en 20 minuten
Valuta: Uruguayaanse Peso (UYU)
Taal: Spaans
Tijdsverschil: 4 uur vroeger (zomertijd 5 uur vroeger)

Reisadvies en veiligheid
Actueel reisadvies: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
Het wordt aangeraden om na zonsondergang niet alleen door het oude centrum van Montevideo te wandelen, vanwege de kans op (gewelddadige) berovingen.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vind je op Nederland wereldwijd.

Reisgidsen en landkaarten
Ben je op zoek naar een reisgids, landkaart, wegenkaart of boek van Montevideo? Bij reisboekhandel De Zwerver vind je een uitgebreide collectie.

Weer en klimaat
Montevideo heeft een gematigd zeeklimaat. De zomer- en winterperiode is in Montevideo tegenovergesteld aan die van Nederland. De zomer in Montevideo loopt van december tot en met maart. De zomers hebben een gemiddelde temperatuur van 25 tot 30 graden. De winters in Montevideo zijn mild met een gemiddelde temperatuur rond de 10 tot 15 graden. Aan de kust waait doorgaans een matige wind.

MONTEVIDEO Weersverwachting

Beste reistijd
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Montevideo af te reizen. In deze maanden is de (zee)temperatuur het meest aangenaam.

Foto’s en video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Montevideo.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Montevideo.

Uitgebreide reisinformatie
Voor nog meer relevante reisinformatie m.b.t. Montevideo kun je terecht bij onze Uruguay pagina. Hier vind je informatie over o.a. vaccinatie, visum, kraanwater en vervoer.

Bezienswaardigheden Montevideo

Om je bezoek aan Montevideo compleet te maken hebben wij voor je een top 5 samengesteld van bezienswaardigheden welke je in of vanuit Montevideo kunt bezoeken.

1. Plaza Independencia
Het Plaza Independencia is een onafhankelijkheidsplein, gelegen in het oude stadsdeel Ciudad Vieja. Hier bevinden zich o.a. een theater, het kantoor van de president en het Artigas Mausoleum. Midden op het plein staat een monument van José Gervasio Artigas, welke voor de onafhankelijkheid van Uruguay streed.

2. Pocitos Beach
Op ongeveer tien minuten wandelen van het centrum van de stad bevindt zich het mooiste strand van Montevideo. Het zandstrand ligt in de wijk Pocitos aan de Rambla boulevard. Vooral ’s avonds en in de weekenden is er veel leven op het strand. In de directe nabijheid van het strand liggen verschillende restaurants en winkeltjes.

3. Palacio Salvo
Aan het Plaza Independencia, bevindt zich het Palacio Salvo. Dit indrukwekkende paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Mario Palanti. Het paleis is in gebruik als woon- en kantoorgebouw.

4. Avenida 18 de Julio
Avenida 18 de Julio is de hoofdstraat van Montevideo. De straat heeft een bijzondere architectuur met mooie winkels, fonteinen en verschillende musea. In deze straat bevind zich ook het stadhuis ‘Palacio Municipal’, waar men vanaf de 22e verdieping kan genieten van een mooi uitzicht over de stad.

5. Museo Histórico Nacional
Het Nationaal Historisch Museum is gelegen in Ciudad Vieja, het oude gedeelte van de hoofdstad. Het museum is verdeeld over vier verschillende historische huizen: Museo Romantic, Casa Rivera, Casa Garibaldi en Casa Lavalleja. Tijdens een bezoek aan de diverse gebouwen kom je van alles te weten over de geschiedenis van Uruguay.

Excursies, activiteiten en dagtrips Montevideo

Met behulp van Getyourguide kun je met korting een excursie, activiteit, rondleiding, entreeticket en/of dagtrip reserveren voor je bezoek aan Montevideo. Zo voorkom je teleurstellingen ter plaatse en kun je alvast een programma samenstellen.

Hieronder zie je de meest geboekte activiteiten vanuit Montevideo: