Zowel toeristen als zakelijke reizigers worden er regelmatig mee geconfronteerd. Heb ik een visum nodig voor mijn bestemming, wat zijn de eisen en hoe kan ik deze aanvragen? Om een groot deel van uw vragen te kunnen beantwoorden heeft Visumcentrale een handige visumtool voor ons ontwerpen. Door in onderstaande visumtool uw nationaliteit, bestemming en reisdoel in te vullen krijgt u direct te zien of u een visum nodig heeft.

Indien u een visum nodig heeft, kunt u op de knop ‘start aanvraag’ klikken. U wordt dan doorgelinkt naar onze eigen portal binnen Visumcentrale, alwaar u precies kunt zien wat de eisen, voorwaarden en kosten zijn van een visum. Vervolgens kunt u er voor kiezen om Visumcentrale voor u het visum te laten regelen. Visumcentrale is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en neemt u een hoop werk uit handen.

Gaat u langer dan 3 weken op reis? Dan heeft u in sommige gevallen alsnog een visum nodig. Wij raden u aan om in dit geval een extra visum check te doen op de website van Visumcentrale.