Zowel toeristen als zakelijke reizigers worden er regelmatig mee geconfronteerd. Heb ik een visum nodig voor mijn bestemming, wat zijn de eisen en hoe kan ik deze aanvragen? Om een groot deel van je vragen te kunnen beantwoorden heeft Visumcentrale een handige visumtool voor ons ontwerpen. Door in onderstaande visumtool je nationaliteit, bestemming en reisdoel in te vullen krijg je direct te zien of je een visum nodig hebt.

Indien je een visum nodig hebt, kun je op de knop ‘start aanvraag’ klikken. Je wordt dan doorgelinkt naar onze eigen portal binnen Visumcentrale, waar je precies kan zien wat de eisen, voorwaarden en kosten zijn van een visum. Vervolgens kun je er voor kiezen om Visumcentrale voor jou het visum te laten regelen. Visumcentrale is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en neemt een hoop werk uit handen.

Ga je langer dan 3 weken op reis? Dan heb je in sommige gevallen alsnog een visum nodig. Wij raden je aan om in dit geval een extra visum check te doen op de website van Visumcentrale.