Vliegen is de meest gebruikte manier om op vakantie te gaan. Vliegtickets zijn dan ook onmisbaar en door een beetje te vergelijken kun je al gauw honderden euro’s besparen!

Vliegtickets vergelijken via Kayak Kayak
Kayak doorzoekt honderden reiswebsites en last minute ticket shops voor goedkope vluchten en vliegticket aanbiedingen om jou te helpen bij het vinden van een budget vliegticket.
Kijk voor het uitgebreide aanbod op Kayak.

Check, check, dubbelcheck!

Een veelgemaakte fout bij het bestellen van vliegtickets is het onjuist opgeven van gegevens. Dit kan leiden tot hoge wijzigingskosten of weigering bij de gate. Let daarom altijd goed op de volgende zaken:
• De eerste naam is je eerste naam zoals deze vermeld staat op je paspoort. Noteer dus geen roepnaam.
• Accenten, trema’s en/of leestekens in namen moet je weglaten. Een ë wordt dus een e.
• Bij meerdere voornamen met een spatie gebruik je alleen de eerste naam. Jan Willen wordt Jan.
• Bij meerdere voornamen met een koppelteken, noteer je de namen aan elkaar. Jan-Willen wordt Janwillem.
• Als je getrouwd bent gebruikt je altijd je meisjes achternaam.
• Selecteer het juiste geslacht.
• Het is normaal dat op je vliegticket het tussenvoegsel en achternaam aan elkaar zijn geplaatst.

Frequent flyer nummer

Over het algemeen krijg je bij het boeken van vliegtickets een veld ‘Frequent flyer nummer” te zien. Veel reizigers vragen zich af wat dit veld inhoudt en wat zij daar in kunnen vullen. Veel vliegtuigmaatschappijen werken met een frequentflyerprogramma (loyaliteitsprogramma). Dit is een manier van de luchtvaartmaatschappijen om vaak vliegende klanten te belonen met punten (miles). Bij een bepaald aantal punten wordt doorgaans de status van de deelnemer verhoogd, waardoor extra privileges vrijkomen. De meest voorkomende privileges zijn het gratis opwaarderen van de zitplaats, meer bagage mee mogen nemen of exclusieve toegang tot lounges. Als deelnemer beschik je over een Frequent flyer nummer, welke je in het betreffende veld kan invoeren. Het meest bekende frequentflyerprogramma is Flying BLue van o.a. KLM en Air France.