Vliegen is de meest gebruikte manier om op vakantie te gaan. Vliegtickets zijn dan ook onmisbaar en door een beetje te vergelijken kunt u al gauw honderden euro’s besparen!

Check, check, dubbelcheck!

Een veelgemaakte fout bij het bestellen van vliegtickets is het onjuist opgeven van gegevens. Dit kan leiden tot hoge wijzigingskosten of weigering bij de gate. Let daarom altijd goed op de volgende zaken:
• De eerste naam is uw eerste naam zoals deze vermeld staat op uw paspoort. Noteer dus geen roepnaam.
• Accenten, trema’s en/of leestekens in namen moet u weglaten. Een ë wordt dus een e.
• Bij meerdere voornamen met een spatie gebruikt u alleen de eerste naam. Jan Willen wordt Jan.
• Bij meerdere voornamen met een koppelteken, noteert u de namen aan elkaar. Jan-Willen wordt Janwillem.
• Als u getrouwd bent gebruikt u altijd uw meisjes achternaam.
• Selecteer het juiste geslacht.
• Het is normaal dat op uw vliegticket het tussenvoegsel en achternaam aan elkaar zijn geplaatst.

Frequent flyer nummer

Over het algemeen krijgt u bij het boeken van vliegtickets een veld ‘Frequent flyer nummer” te zien. Veel reizigers vragen zich af wat dit veld inhoudt en wat zij daar in kunnen vullen. Veel vliegtuigmaatschappijen werken met een frequentflyerprogramma (loyaliteitsprogramma). Dit is een manier van de luchtvaartmaatschappijen om vaak vliegende klanten te belonen met punten (miles). Bij een bepaald aantal punten wordt doorgaans de status van de deelnemer verhoogd, waardoor extra privileges vrijkomen. De meest voorkomende privileges zijn het gratis opwaarderen van de zitplaats, meer bagage mee mogen nemen of exclusieve toegang tot lounges. Als deelnemer beschikt u over een Frequent flyer nummer, welke u in het betreffende veld kan invoeren. Het meest bekende frequentflyerprogramma is Flying BLue van o.a. KLM en Air France.


Zoeken

Vliegtickets vergelijken via Kayak Kayak
Kayak doorzoekt honderden reiswebsites en last minute ticket shops voor goedkope vluchten en vliegticket aanbiedingen om jou te helpen bij het vinden van een budget vliegticket.
Kijk voor het uitgebreide aanbod op Kayak.