Wedstrijdbal WK 2022
Al Rihla © FIFA / ADIDAS

Al Rihla is de naam van de wedstrijdbal waarmee alle groepswedstrijden tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar worden gespeeld. Het kleurrijke ontwerp van de bal is geïnspireerd op de Arabische cultuur en architectuur. Het spectrum van kleuren staat voor de toenemende snelheid van het spel. Al Rihla is volgens Adidas de snelste bal ooit gemaakt voor een WK of EK. De bal is ontworpen op basis van diverse tests in laboratoria, windtunnels en in de praktijk om de nauwkeurigheid en stabiliteit van de bal te verbeteren. Al Rihla is de meest duurzame WK-bal ooit. Dit komt mede doordat zowel de lijm als de inkt op waterbasis is. Vanaf 30 maart zal de officiële bal langs 10 wereldsteden reizen. Dit zijn landen waar Adidas een reeks initiatieven ontplooit, gericht op het verbeteren van toegankelijkheid en gelijkheid in de sport.

Common Goal
1% van de netto-omzet van de Al Rihla bal gaat naar Common Goal, een collectief fonds waar spelers, trainers en organisaties een deel van hun inkomsten aan afstaan. Common Goal investeert de opbrengsten in maatschappelijke organisaties die de kracht van voetbal gebruiken om achtergestelde gemeenschappen een betere toekomst te bieden.

Adviesprijs
De Al Rihla WK 2022 bal is vanaf 30 maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van €140.


Alles te weten komen over WK 2022?
Op onze uitgebreide WK 2022 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!