Ieder EK en WK wordt er gekozen voor meerdere speelsteden verspreid over het organiserende land. Dit is noodzakelijk omdat vanwege de omvang van het toernooi een groot aantal wedstrijden plaats zal vinden in een relatief kort tijdsbestek. Door de wedstrijden te spreiden over meerdere speelsteden is er voldoende tijd voor voorbereiding. Tijdens de groepsfase zal iedere poule gekoppeld worden aan maximaal 3 speelsteden om het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Hoeveel speelsteden worden er gebruikt tijdens het WK 2022 in Qatar?
Oorspronkelijk werden er door Qatar 12 stadions in 7 steden voorgesteld. Later is dit aangepast naar 8 stadions in 5 steden.

Wat zijn de speelsteden tijdens het WK 2022 in Qatar?
De vijf speelsteden waarin gespeeld wordt zijn Doha, Ar Rayyan, Lusail, Al Khawr en Al Wakrah.

Waar liggen de speelsteden van het WK 2022 in Qatar?
Alle speelsteden zijn gelegen rondom de hoofdstad Doha. De maximale afstand tussen de speelsteden is slechts 75 km. De speelsteden en bijbehorende stadions zijn als volgt verspreid over Qatar:

1. Doha
Al Thumama Stadion
Stadion 974

2. Ar Rayyan
Ahmed Bin Ali Stadion
Education City Stadion
Khalifa Internationaal Stadion

3. Lusail
Lusail Stadion

4. Al Khawr
Al Bayt Stadion

5. Al Wakrah
Al Janoub Stadion


Overzicht speelsteden

Doha
Doha is de hoofdstad en tevens grootste stad van Qatar. In Doha zetelt de regering van het land. Doha heeft circa 800.000 inwoners en ligt aan de oostkant van het land in de Baai van Doha, gelegen aan de Perzische Golf. In Doha ligt de enige internationale vliegveld van Qatar. Tijdens het WK 2022 wordt er in Doha in twee stadions gespeeld. Het gaat hierbij om het Al Thumama Stadion en het Stadion 974.
Meer informatie en speelschema Doha

Ar Rayyan
Ar Rayyan is de op één na grootste stad van Qatar. Ar Rayyan heeft circa 600.000 inwoners en is gelegen ten westen van de hoofdstad Doha. Ar Rayyan is een relatief oude stad. In Oud Ar Rayyan zijn nog traditionele kleine dorpjes te vinden. Nederlanders kunnen de stad kennen van het einde van de voetbalcarrière van Frank en Ronald de Boer. Tijdens het WK 2022 wordt er in Ar Rayyan in drie stadions gespeeld. Het gaat hierbij om het Ahmed Bin Ali Stadion, Education City Stadion en Khalifa Internationaal Stadion.
Meer informatie en speelschema Ar Rayyan

Lusail
Lusail is een nieuw gebouwde stad welke nog niet bestond tijdens de inschrijving van Qatar voor het WK. Deze stad is gebouwd om het gelijknamige MotoGP circuit. Als de stad is afgebouwd zal de stad circa 250.000 inwoners tellen. Lusail zal de meest moderne stad worden tijdens het WK qua infrastructuur en accommodaties. Tijdens het WK 2022 wordt er in Lusail in een stadion gespeeld. Het gaat hierbij om het Lusail Stadion. Dit is tevens het grootste stadion waarin gespeeld zal worden tijdens het WK.
Meer informatie en speelschema Lusail

Al Khawr
Al Khawr is in tegenstelling tot de meeste overige speelsteden een ouders stad. De stad is ontstaan aan het einde van de achttiende eeuw. Al Khawr is al lange tijd een belangrijke pijler voor de olie-industrie van het land. Tijdens het WK 2022 wordt er in Al Khawr in een stadion gespeeld. Het gaat hierbij om het Al Bayt Stadion. Dit is het ena grootste stadion waarin gespeeld zal worden tijdens het WK.
Meer informatie en speelschema Al Khawr

Al Wakrah
Al Khawr is samen met Al Khawr een van de oudere steden van Qatar. De stad is ontstaan aan het einde van de achttiende eeuw. Al Wakrah ligt aan de Perzische golf en is daardoor vooral belangrijk vanwege zijn haven en de visserij. Tijdens het WK 2022 wordt er in Al Wakrah in een stadion gespeeld. Het gaat hierbij om het Al Janoub Stadion.
Meer informatie en speelschema Al Wakrah

Aan welke poules in de groepsfase zijn de speelsteden gekoppeld?
Poule A: Doha, Al Khawr en Ar Rayyan.
Poule B: Doha, Al Khawr en Ar Rayyan.
Poule C: Doha, Lusail en Ar Rayyan.
Poule D: Doha, Al Wakrah en Ar Rayyan.
Poule E: Doha, Al Khawr en Al Wakrah.
Poule F: Doha, Al Khawr en Ar Rayyan.
Poule G: Doha, Al Wakrah en Lusail.
Poule H: Doha, Al Wakrah en Ar Rayyan.


Alles te weten komen over WK 2022?
Op onze uitgebreide WK 2022 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!