Ieder EK en WK wordt er gekozen voor meerdere stadions verspreid over verschillende speelsteden in het organiserende land. Dit is noodzakelijk omdat vanwege de omvang van het toernooi een groot aantal wedstrijden plaats zal vinden in een relatief kort tijdsbestek. Door de wedstrijden te spreiden over meerdere stadions is er voldoende tijd voor voorbereiding.

Hoeveel stadions worden er gebruikt tijdens het WK 2022 in Qatar?
Oorspronkelijk werden er door Qatar 12 stadions voorgesteld. Later is dit aantal teruggebracht naar 8 stadions.

Wat zijn de stadions tijdens het WK 2022 in Qatar?
De acht stadions waarin gespeeld wordt zijn: Al Thumama Stadion, Stadion 974, Ahmed Bin Ali Stadion, Education City Stadion, Khalifa Internationaal Stadion, Lusail Stadion, Al Bayt Stadion en het Al Janoub Stadion.

Waar liggen de stadions van het WK 2022 in Qatar?
Alle stadions zijn gelegen in en rondom de hoofdstad Doha. De afstand tussen de verschillende stadions is maximaal 75 km. De stadions zijn als volgt verspreid over Qatar:

1. Doha
Al Thumama Stadion
Stadion 974

2. Ar Rayyan
Ahmed Bin Ali Stadion
Education City Stadion
Khalifa Internationaal Stadion

3. Lusail
Lusail Stadion

4. Al Khawr
Al Bayt Stadion

5. Al Wakrah
Al Janoub Stadion


Overzicht stadions

Al Thumama Stadion
Het Al Thumama Stadion is gelegen in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Het stadion is gelegen naast het internationale vliegveld. Na het WK zal ongeveer de helft van de stoeltjes worden verwijderd en gedoneerd aan andere landen. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale.

Stadion 974
Het Stadion 974, ook wel bekend als Ras Abu Aboud Stadion, is gelegen in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Het is een tijdelijk stadion gemaakt van onder andere 974 gerecyclede zeecontainers. Na het WK zal het stadion weer gesloopt worden. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden en een achtste finale.

Ahmed Bin Ali Stadion
Het Ahmed Bin Ali Stadion, ook wel bekend als Al-Rayyan stadion, is gelegen in Ar Rayyan. Het stadion is speciaal voor het WK herbouwd. Het oude stadion, dat voornamelijk werd gebruikt als thuishaven van de voetbalclubs Al Rayyan en Al-Kharitiyath is in 2015 gesloopt. Het stadion biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden en een achtste finale.

Education City Stadion
Het Education City Stadion is gelegen in Ar Rayyan. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Na het WK zal een deel van de stoeltjes worden verwijderd en zal het stadion worden gebruikt voor atletiek. 20% van het stadion bestaat uit hergebruikte materialen. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale.

Khalifa Internationaal Stadion
Het Khalifa Internationaal Stadion is gelegen in Ar Rayyan. Het stadion doet dienst als nationaal stadion voor uiteenlopende doeleinden. In 2011 vond in dit stadion de finale van de Aziƫ cup plaats. Het stadion is oorspronkelijk gebouwd in 1976 en verbouwd in 2005 en 2014 en biedt inmiddels plaats aan 40.000 toeschouwers. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden, een achtste finale en de troostfinale.

Lusail Stadion
Het Lusail Stadion is gelegen in Lusail. Het stadion is het grootste stadion tijdens het WK en biedt plaats aan 80.000 toeschouwers. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en zal tijdens het WK de meeste wedstrijden organiseren. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale, een halve finale en de finale.

Al Bayt Stadion
Het Al Bayt Stadion is gelegen in Al Khawr. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en biedt plaats aan 60.000 toeschouwers. In dit stadion zal de openingswedstrijd plaats vinden tussen gastland Qatar en Ecuador. Na het WK zal een deel van de stoeltjes worden verwijderd om zo dienst te kunnen doen als stadion voor de Aziƫ games in 2030. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en een halve finale.

Al Janoub Stadion
Het Al Janoub Stadion is gelegen in Al Wakrah. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers. Het stadion is gelegen naast het internationale vliegveld. Na het WK zal ongeveer de helft van de stoeltjes worden verwijderd en zal het stadion dienst doen als thuisbasis voor voetbalclub Al-Wakrah SC. Het stadion wordt tijdens het WK gebruikt voor 6 groepswedstrijden en een achtste finale.


Alles te weten komen over WK 2022?
Op onze uitgebreide WK 2022 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!